Eikenbladsla met aardbeien en croutons

2 sneetjes wit brood
klontje boter
250 g aardbeien
1 1/2 el citroensap
1/2 tl mosterd
1 tl tijm
zout en versgemalen peper
zout
5 el olie
200 g eikenbladsla

Snijd de korstjes van het brood en snijd de sneetjes brood in blokjes. Besprenkel de blokjes brood met olijfolie, eventueel wat kruiden en bak ze goudbruin in de koekenpan.
Maak de aardbeien schoon. Prak een derde van de aardbeien in een kommetje fijn. Roer het citroensap, de mosterd, tijm, een snufje zout en vrij veel vers gemalen zwarte peper erdoor. Klop de olie erdoor tot een mooi sausje ontstaat.
Was de eikenbladsla en scheur in stukjes. Halveer de rest van de aardbeien. Hou wat aardbeien apart voor de garnering.
Schep de eikenbladsla, een deel van de dressing en aardbeien in een slaschaal door elkaar. Schenk de rest van de dressing erover. Garneer met de croutons  en de rest van de aardbeiden.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: