Een mooie wandeling op een fraaie lentedag

Met een mooie dag in het vooruitzicht de wandelschoenen aan en op pad voor een wandeling van 14 km. De NS-wandeling Utrechtse Heuvelrug, uitgezocht door Annemiek. Omstreeks 13 uur vertrekken we. De route van internet opgehaald. De start is bij station Driebergen-Zeist, het eindpunt bij station Maarn. De App Runkeeper registreert de hele wandeling, zelfs de hoogteverschillen worden vastgelegd.

De route is goed aangegeven met rood-witte paaltjes. Allemaal voorzien van een NS-logo, met uitzondering van het gedeelte waarin LAW Trekvogelpad wordt gevolgd. En er ontbreekt een paaltje. Op de routekaart is het goed te zien. Na 5 km zijn we verkeerd gelopen en moesten een stukje terug. Op dat stukje kwamen we twee andere wandelaars tegen. Hetzelfde probleem. Met behulp van het routekaartje en de navigatie op de telefoon wisten we de route uiteindelijk weer op te pikken.

Om 16.30 uur waren we bij station Maarn. Met het extra ommetje een wandeling van 16.41 km, die we in iets meer dan 3 uur hebben gelopen, gemiddelde snelheid 5.27 km/h. En geloof het of niet, een totale klim van 128 meter. En dat in Nederland.

Dit was de route.

En wie de wandeling ook wil lopen. Hier kun je de route vinden voor de GPS en hier staat de beschrijving met een kaartje.

Advertenties

4 Reacties to “Een mooie wandeling op een fraaie lentedag”

 1. Leeswammes Says:

  Mooie wandeling lijkt me dat, helemaal door de bossen, toch? Voor mij iets te lang op het moment, maar wie weet.

  • JannyAn Says:

   Ja, het is inderdaad een mooie wandeling. Twee keer een drukke weg oversteken, verder alleen maar bos. De route heeft als enig nadeel dat je altijd het geluid van de A12 op de achtergrond hebt.

 2. ton verweij Says:

  Onlangs gelopen op een mooie zondag: Mooie wandeling met prettige (koffie-) tussenstop in Austerliz.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: