New Year’s Dip Quartet – Spread met blauwe kaas, ei en walnoot

Nog een nachtje slapen, dan is het weer zover. Het einde van een mooi jaar én het begin van hopelijk weer een fantastisch jaar met veel boeken, foto’s en reizen. Voor wie plannen heeft om de jaarwisseling vergezeld te doen gaan van lekkere hapjes op de valreep nog vier ideeën voor een spread of dip in deze New Year’s Dip Quartet. Het quartet bestaat uit

Carrot Spread van Graasland
Roasted Cauliflower Dip van Chinoiseries
Bean Pate van Uniflame
en deze spread met blauwe kaas, ei en walnoot die eventueel een dag voor gebruik kan worden gemaakt.

Je hebt nodig: 100 gr verse roomkaas zonder kruiden, 100 gr Danish blue, 4 hardgekookte eieren, 5 volle eetl fijngesneden bieslook, 3 eetl fijngesneden peterselie, 1/2 rode paprika, 40 gr gepelde walnoten, peper en zout naar smaak.

English: You need 100 gr cream cheese, 100 gr Danish blue, 4 hard boiled eggs, 5 tablesp chopped chives, 3 tablesp chopped parsley, 1/2 chopped red pepper, 40 gr chopped walnut, salt and pepper.

Bereidingswijze: Doe de Danish blue in een kom en prak deze fijn. Meng de roomkaas met de Danish blue. Maak de hardgekookte eieren fijn met de staafmixer of snijdt deze in heel kleine blokjes. Voeg de ei, bieslook en peterselie toe. Snijd de schoongemaakte paprika in heel kleine blokjes en meng deze door het kaasmengsel. Eventueel naar smaak afmaken met zout en/of peper. Zet de spread afgedekt in de koelkast.

Stukje stokbrood, toastje erbij en smullen maar!

English: Blend the cream cheese and Danish blue. Blend the eggs with a hand-held blender. Mix cheese, eggs, chives and parsley. Add the red pepper after it’s cut in very small pieces. Add salt and pepper as you like. Put the spread in a small bowl, cover it and put it in the fridge.

11 Reacties to “New Year’s Dip Quartet – Spread met blauwe kaas, ei en walnoot”

  1. Submit Data Says:

    […] your dip on with three other fabulous dips: Blue cheese, egg and walnut spread (by Janny An) Carrot spread (by Gnoe) White bean dip (by […]

  2. Judith / Leeswammes Says:

    Hmm, dat klinkt zeker lekker. Blauwe kaas met walnoot is een prima combinatie lijkt me.

  3. Gnoe Says:

    Eet smakelijk Janny! Maareh, wie zei dat je mijn schaaltjes mocht jatten? ;P
    Wie weet doen we het nog een keer, zo’n bloghopje?!

  4. Uniflame Says:

    Deze dip klinkt erg lekker. Ik ben alleen niet echt fan van blauwe kaas. Kan ik die nog vervangen dooe iets?🙂

  5. Beth F Says:

    This looks good just from the photo and what I can translate from the ingredients. I think I can translate this and make it myself. Yum.

    • JannyAn Says:

      I think you can but I can help🙂 . You need 100 gr cream cheese, 100 gr Danish blue, 4 hard boiled eggs, 5 tablesp chopped chives, 3 tablesp chopped parsley, 1/2 chopped red pepper, 40 gr chopped walnut.
      Blend the cheeses, add the herbs, salt and pepper as you wish.

  6. Carol @There's Always Thyme to Cook Says:

    Blue cheese and walnuts, looks like a very delicious dip!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: