De Stiefvader – Mary Higgins Clark

Oorspronkelijke titel: No Place Like Home, vertaald door Hedi de Zanger

Van de achterflap: Toen ze tien jaar oud was, schoot Liza Barton haar moeder dood. De rechtbank oordeelde dat het een ongeluk was. Maar haar stiefvader beweerde dat het een opzettelijke daad was en de pers gaf hem gelijk. Meer dan twintig jaar later keert Liza, die haar naam in Celia heeft veranderd, terug naar het huis van haar ongelukkige jeugd. Daar schuilt nog altijd een dodelijk geheim.

Het boek begint met de ongelukkige situatie waarin Liza Barton haar moeder dood schiet. Direct daarna staat Liza, nu Celia, in het hetzelfde huis, maar dan 24 jaar later. Haar man, Alex Nolan, heeft haar dit huis cadeau gedaan voor haar verjaardag, een verrassing. Maar dan wel een verrassing waar Celia niet blij mee is want ze heeft hem nooit verteld dat ze eigenlijk Liza Barton heet, dat ze ooit heeft terecht gestaan voor de moord op haar moeder en dat dit huis haar een slecht gevoel bezorgt. De makelaar heeft niets verteld over de geschiedenis van het huis. Die geschiedenis komt al snel boven water want als de verhuiswagens bij het huis aankomen blijkt het met grote letters te zijn beschilderd. Celia  besluit ook nu niet over haar verleden te vertellen. Eerst wil ze bewijzen dat het werkelijk een ongeluk is.

Ik heb het boek in een dag uitgelezen. Het boeit en leest lekker door. Volgens mij heb ik ooit een tv-film gezien die op dit boek is gebaseerd want het verhaal kwam me erg bekend voor. Gelukkig kende ik de ontknoping niet meer en, het moet gezegd worden, die is wel verrassend. Een lekker boek voor een vakantiedag. Mijn oordeel, drie sterren. Dat komt vooral doordat ik het verhaal soms wel wat ver gezocht vind.

Advertenties
Geplaatst in Boeken. Tags: , , . 2 Comments »

2 Reacties to “De Stiefvader – Mary Higgins Clark”

  1. elsje Says:

    Leuk om te zien dat je steeds meer over je gelezen boeken blogt! Tipje voor Goodreads: haal de achterflaptekst uit je bespreking, bovenin staat bij elk boek al een korte beschrijving (dat is vaak de flaptekst!)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: