Wachtwoord – Charles den Tex

Van de achterflap: Michael Bellicher is radeloos. Zijn vriendin, de advocate Guusje van Donee, is spoorloos verdwenen. Maar wat is “spoorloos” als camera’s registreren wat er in de openbare ruimte gebeurt? Wat is “onvindbaar” als mensen voortdurend met elkaar in contact staan via mobiele telefoons, internet en webcams? Michael Bellicher laat zijn werk voor wat het is, bijt zich vast in elke aanwijzing en ontdekt dat Guusje in handen is van de Oost-Europese maffia, die zich toelegt op prostitutie en vrouwenhandel.

Wachtwoord is een spannend boek maar toch ben ik er minder door gegrepen dan door zijn eerdere boeken. Dat komt misschien omdat de thema’s van zijn eerdere boeken dichter bij me stonden. Daarbij had ik echt het gevoel dat het mij ook zomaar zou kunnen overkomen (In De Macht van Meneer Miller een organisatie die via computers de macht uitoefent en Cel met identiteitsroof). Dat is bij dit boek niet het geval. Maar de schrijfstijl van Den Tex is herkenbaar en degenen die zijn vorige boeken konden waarderen zullen zeker ook aan dit boek veel leesplezier beleven. Van mij krijgt Wachtwoord drie sterren.

Wachtwoord is de derde misdaadroman van Charles den Tex met Michael Bellicher als hoofdpersonage. De roman iindigde op de 5e plaats van de Crimezone Thriller Top 100 2010. Met zijn twee eerdere misdaadromans won hij al de Gouden Strop. Ik ben benieuwd of deze titel eind deze maand ook op de longlist van de Gouden Strop 2011 is opgenomen.

Charles den Tex heeft een eigen website. Tot half mei 2011 is zijn moordspel Blind Vertrouwen in de theaters te zien.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: