Rode kipcurry met cashewnoten

In de koelkast stond nog een half blik kokosmelk. Zonde om weg te gooien, dus in de (vele) beschikbare kookboekjes gezocht naar een recept waar 2 dl kokosmelk voor nodig was. In het boekje Koken op z’n Thais vond ik wat ik zocht. De Rode kipcurry met Cashewnoten leek me wel wat. Weliswaar voor 4 personen en wat te weinig groenten naar mijn zin, maar verder een prima recept. En het bleek een goede keuze te zijn. Simpel te bereiden, een heerlijk geurig gerecht met een fijne smaak. In het recept wordt kip gebruikt, maar het lijkt me ook prima smaken met quorn of tahoe.

Je hebt nodig 250 gr kouseband, 1 rode Spaanse peper, 250 gr. kipfilet (quorn of tahoe), 2 dl romige kokosmelk, 1 eetlepel rode currypasta, 3 citroenblaadjes, 75 gr. cashewnoten, 1 eetlepel Thaise vissaus, 2 eetlepels basilicumblad (liefst Thais).

Maak de kouseband schoon en kook ze in een pan met ruim kokend water in 5 minuten beetgaar. Spoel ze af in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Haal de pitjes uit de Spaanse peper en snijdt deze in dunne reepjes. Snijd de kip in blokjes. Snijd de citroenblaadjes en basilicum in reepjes.

Schep 2 eetlepels kokosroom van de kokosmelk in een wok en laat deze smelten. Bak de currypasta mee tot hij gaat geuren. Schep de kip, kouseband en pepers erdoor en voeg de rest van de kokosmelk toe. Laat het geheel 8-10 minuten zachtjes sudderen tot de kip en de kouseband gaar zijn. Schep de noten met de vissaus, citroenblaadjes en basilicum door de kip en warm het gerecht nog even door.

Lekker met rijst. Eet smakelijk!

Geplaatst in Recepten. Tags: , , . 4 Comments »

4 Reacties to “Rode kipcurry met cashewnoten”

  1. anneraaymakers Says:

    Hmmmm, dat klinkt goed. Dat ga ik komend weekend eens maken.

  2. gnoegnoe Says:

    Klinkt lekker! Helaas, die vissaus is niet iets wat je makkelijk vervangt door een vega variant. Maar wij maken zelf graag groene curry, dus dat geeft niets 😉


Geef een reactie op gnoegnoe Reactie annuleren