Witlof met kerriegehakt, abrikozen en notenrijst

Alhoewel nagenoeg het hele jaar door verkrijgbaar is witlof een echte wintergroente. Toen we nog een moestuin hadden, hebben we het zelf verbouwd. Een leuke groente om zelf te telen. Eerst zaaien in de volle grond, dan van september tot december de wortels rooien en die dan vervolgens in een emmer in een donkere, koele ruimte in huis laten uitgroeien tot de witlofstronkjes.

Meestal eet ik de witlof met ham en kaas uit de oven, eventueel wat banaan erbij, maar nu wilde ik eens wat anders proberen. Op de website van The Greenery vond ik dit recept. Het is eenvoudig te maken, snel klaar en het smaakte prima. In het recept staat 1 theelepel kerrie. Dat zou wel iets meer mogen zijn. Door het wokken komt de smaak van de witlof meer tot zijn recht.

Je hebt nodig 1 ui, 3-4 struik(jes) witlof, 3 takjes tijm, 8 gedroogde abrikozen, 150-200 gram notenrijst, 200 gram rundergehakt of vegetarisch gehakt, 1 teentje knoflook, zout en peper, 1 theelepel kerriepoeder.

Snipper de ui. Snijd het witlof in 1/2 cm brede reepjes. Stroop de blaadjes tijm af. Snijd de abrikozen in reepjes. Kook de notenrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de notenrijst uitlekken en houd de rijst warm in de pan.

Verhit een wok droog voor. Verkruimel het gehakt er in en roerbak het op hoog vuur, zonder extra vet of olie, rul en bruin. Voeg de uisnippers toe en roerbak 3 minuten. Knijp de knoflookteen boven de wok uit, voeg naar smaak zout en peper en het kerriepoeder toe en roerbak 2 minuten. Voeg het witlof, tijm en abrikozen toe en roerbak weer 2 minuten. Serveer de notenrijst er bij.

Eet smakelijk!

Geplaatst in Recepten. Tags: , , . Leave a Comment »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: