Petjel, Pecel (Indische salade)

Voor de salade: spinazie, chinese kool of spitskool, sperzieboontjes, tauge, komkommer, hardgekookte eieren

Voor de Petjelsaus: 1 middelgrote ui, 1 teen knoflook, 50 gr grofgehakte pinda’s of eventueel pindakaas met stukjes pinda, 1 theel sambal trassi, 1/2 theel kentjoer, 1 theel bruine suiker, 1 dl water

Dit is een gerecht dat lijkt op gado gado, maar de pindasaus is koud, wat het gerecht wat frisser maakt. Schik verschillend soorten beetgaar gekookte warme groente op een schaal, zoals spinazie, kool, tauge en komkommer. Leg er ook wat hardgekookte eieren bij en overgiet het geheel met petjelsaus.

Petjelsaus:
Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn. Meng alle ingrediënten in de blender of keukenmachine. Giet de ontstane saus over de schaal met gekookte groente. Geef er cassavekroepoek (kroepoek emping) bij.
Geplaatst in Recepten. Tags: , . 3 Comments »

3 Reacties to “Petjel, Pecel (Indische salade)”

  1. gnoegnoe Says:

    Mjam, petjel🙂 Indisch is mijn favoriete keuken😉

    Emping wordt trouwens gemaakt van de melindjo-noot; cassavekroepoek is van die thaise vierkante (gemaakt van cassave😉

  2. Gene Says:

    Lekker en gezond ook!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: