De Portfoliowedstrijd 2009

De maandagavond is de vaste clubavond van fotogroep Fotogein.
Gisteren was de laatste clubavond van het jaar. Het is traditie om dan de uitslag van de portfoliowedstrijd bekend te maken en om foto’s te presenteren die je dat jaar van mede-clubgenoten hebt gemaakt. Dat alles onder het genot van een hapje en een glaasje glühwein. Een gezellig avond. Al was het misschien nog gezelliger geweest als meer clubleden de sneeuw hadden getrotseerd.

Helaas was het aantal deelnemers aan de portfoliowedstrijd niet groot, maar 10 van de 35 leden. Bij een portfolio gaat het niet om alle foto’s van het afgelopen jaren, zoals je misschien zou kunnen denken. Je mag zelf de vijf beste foto’s kiezen uit alle foto’s die je door het jaar heen bij de club hebt gepresenteerd. Dus als je geen foto’s presenteert, kun je ook niet meedoen.

Mijn eerste portfoliowedstrijd resulteerde in een zevende plaats. Wel teleurstellend. De oplossing is simpel, betere foto’s maken. Het was overigens wel grappig om vast te stellen dat vrouwen beter scoren bij vrouwen. Hetzelfde verschijnsel bij mannen. En dat verschil is zo groot dat een van de vrouwelijke deelnemers bij de mannen op de laatste plaats eindigt en bij de vrouwen de wedstrijd wint. Blijkbaar toch een heel ander beeld bij “de mooiste”. Nieuw doel voor 2010, meer vrouwen bij de club.

Maar er was toch ook een klein succes want 1 van de foto’s uit mijn portfolio is op de derde plaats geëindigd (van de 50 foto’s). En dat mag dan best een aardige score worden genoemd. Dit is de betreffende foto. En het is ook wel een kanjer, niet?

Maar goed, het ging om de beste portfolio. Dit zijn mijn andere vier foto’s.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: